Berdebar Debar

Nk tnya.. Sy pregnant 11w tp tiap kali waktu pagi kerap rase berdebar.. Laju je jantung nie.. Tu normal ke?

2 Balas

normal. tapi kena watch out. ni could be hb or blood count rendah. check dengan doc if hb okay or not. kalau rendah banyakkan makan makanan tambah darah. kurangkan pengambilan benda sejuk yang boleh cause blood clot and google makanan yang boleh melancarkan darah. bila darah kurang. jantung pump lebih kuat nak supply darah which provide oxygen pada baby so bila kuat memang kita rasa debaran tu.

5y ago

Hb ok 11.6 tp tknan drh low skit.. Mgkin la kot sb sy mmg xbleh nk mkn lngsung.. Mmg muntah

HB rendah ke sis?

5y ago

Ok sis... Tq