Spe ada pengalaman bawa baby naik bas balik kg

Hai mom, nk tanye saya dh kawin , saya brpantang dlm 34 hari skrg, sy nk bukk puasa ngan family sy kt kg, bole ke sy nk naik bas bawak baby sy usia sebulan balik kg dlm 2-3 jam perjalanan tu, sbb husband sy tkle antar, kami gaduh pasal die tkbgi sy balik kg, katanya tkde duit, modal hbis ke baju raya n utk raya nnti, nthen die pakai keta mil sy, die ckp keta mil sy nk service bnyk, so sy rse brsalah sy nk balik naik bas jela, sy nk tnye bole ke bahaya tak? Ada yg sme prnh naik bas tk bawak baby newborn? Sy btul ii nk balik, nk berehat kt umah family sy, family sy ajak sy balik, tpi husband sy tkfhm, die kata penat ulang alik balik, die ckp bnyk modal nak blik.umah sy, die asyik fkir penat die je stress saya, dhla sy mls nk gesa dia utk hntr sy balik rumah mk syaa, baik sy balik naik bas,sorry sbb sy mmg tkmampu, sy tkde kenderaan, suami pun same , Kami slalu guna keta mil je, tpi suami pun tknk tlg hntr, sy trpaksa jgk balik naik bas, btw ay bersalin czer tau, sy snggup ambik risiko sbb sy stres pntng kt sini, sy nk berehat di sana, betul ke tindakan saya? #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #bantusharing

16 Balas

bagi sy better dengar ckp suami.. wajib atas isteri mendengar ckp suami..lgpun Masih dlm pantang.. risiko utk ibu & anak mcm2 blh kena.. si ibu risau berlaku tumpah darah.. anak takut menangis lah.. tmbh pula bersalin czer.. jgn main2 ya dgn badan waktu berpantang.. jaga betul2.. tmbh pula czer lg lah lmbt Baik luka dlm tu.. jaga badan betul².. nt ada rezeki badan dh sihat blk lah.. sbg isteri tlnglah faham suami.. klau dia kata X mampu mmng dia X mampu lh tu.. bkn dia X syg.. jgn fikir bkn2 pd suami.. kasihani lh juga suami.. jgn fikir diri sendiri je..