Nak balik rumah mak tapi husband tkkasi

Hi mom, sy nak luah sikit ttg husb saya , sy bru je kawin n kitorg bru dpt anak , sy tgh pntang di rumah mentua , sy mse bulan puasa ni nak jgk brbuka puasa jumpa mkayah sy kt kg tpi husb tkkasi dgn alasan tkde modal, duit padahal duit gaji die ada je, die lgsung tknk bertolak ansur ngan saya, saya penat nk ckp ngan dia pasal ni, sy nak balik rumah mak saya , sy rindu family saya, tlgla nape die susah nak bagi saya balik sana dgn aman, prnhla masa sy mngandung, sy balik sne dlm 4 hari je paling lme sorg kt sne naik bas mse tu sy dah 3rd trimester, die lgsung tkpeduli sy kt rumah mak sy, die mcm tkhormat lngsung parents sy, die tkde rse kesian kt ker bini dia? Sy benar ii nk balik sanaa, tlg mom, tkde spe nk hntr sy ke, sy risau nak naik bas ngan anak sy yg bru sebulan, sy takut die meragam dlm bas, suami sy ada kereta tpi tu mentua sy punye kereta, sy rse mil sy bgi je klu suami sy nk guna keta tu utk hntr sy balik kg, tpi suami sy tknk brpisah ngan sy n baby, die tgh keje susah nk dpt cuti, sy faham, sy bole je balik sorg ngan anak, tpi die tknk bagi, sy sedih mom, apa yg sy kena buat? Sy rindu mak saya, sy hampir nk meroyan, jgn smpai sy lari bwak anak balik naik bas sorg ii, btw kg sy 3 jam dri kl, apa yg sy kena bt ye?#bantujawab #SeriusTanya #bantusharing #firstmom

2 Balas

i feel you sis...sy pun sama..umh mak dekat ja xsmpai sejam pun...tp husband xkasi..ad je alasan die create..risau ksihatan sy la...risau keadaan sy la...slame ni sy membesar elok je mak sy bela...tp die mcm xkasi..nk drive sndri pun xkasi ..nak2 tengah sarat ni .sy paham la die xbg.slme sy pregnant ni...bpe kali je balik tido tu pun 1 mlm..je😭....sedih...mcm berat sblah pun ad...die xpelaa umh adik bradik mak ayah die sume keliling..dekat2..kdng bukn xnk bkeras..xsuke xnk bgadoh..

Cuba cakap dengan mak mntua awak… cakap awak rindu mak awak… kadang2 mak2 ni lebih memahami… Takpon mintak mak awak call suami awak bagitau mintak tolong dia hantar awak balik kg…