Tumbesaran

Hai mmoy² semua.. saya susah hati lh.. anak 1y6m berat baru 9kg.. ramai sangat orang tegur.. sbb ad sepupu² yang sama umur dengan dia tapi semua nya melebihi 12kg.. saya down.. anak saya plak jenis memilih makan.. saya nak tanya juga ad tk mmoy² dekat sini ad pengalaman mcam saya😔

3 Balas

Anak sy dh 1y8m bulan 5/2024 ni, pun sama berat 8.5kg aje . Mcm2 jugak dh buat, tapi tu lah gitu . Tinggi pun gitu . Dedua merah . Tp bmi masih normal lah . Sis try tnya Dr, boleh tk bg vitamin dkt anak . Masa sy hari tu Dr bg klau nak beli sndiri . Berselera jgk lah dia mkn tp tu lah berat n tinggi sikitttttttttt nau . Tkpelah sis, janji anak kita sihat . Kita pun dh usaha mcm2 kn ❤️

selagi awk rse ank dlam keadaan sihat n baik tak perlu risau ..perkembangan budak tak sama sis ..ank buah sy ad sorg 4 tahun tpi kcik jee baju pon masih pkai size 2-3year..kaki pon da nk sama saiz dgn ank sy yg 1y5m..tapi tk perlu pon compare sbb stiap budak tak sama ...

BMI anak normal tak? Kalau carta BMI, berat, tinggi dalam line putih maksudnya normal. Setiap budak tak sama.