Kencing manis

Hai, misi kk call bgtahu Sy ada kncing mnis lepas mnum air gula smlm.. dia bgthu 8++.. jd kna buat bsp. Blh thu bsp tu apa? Dan 4x tu dia ambik stiap sejam ke mcm mna. Takut sbb xpernah kena

1 Balas

BSP - Blood Sugar Profile bsp tu kena cucuk jarum halus kt jari untuk keluarkan 2 3 titik darah shj, untk check tahap gula .. menggunakan mesin, nanti nurse akan buatkan .. 4x tuu proses yg cucuk jarum, setiap hari 4 kli .. ada masa nya (8am, 12pm, 6pm, 10pm) nii tempat saya .. ada sesetgh tmpt lain masanya, ada yg last cucuk 8pm, ikut tmpt .. jgn risau, cucuk tu xsakit pun, rasa mcm kena gigit semut je, sbb jarum dia halus .. Awak just control gula, insyaAllah result okayy .. kalau result okay, xperlu buat setiap hari pun, mcm saya setiap 2minggu je buat .. janji result okayy, kalau gula tggi, mungkin doctor akan start sruh makan ubat atau cucuk insulin terus ..