Minum air gula pagi td,last misi call ada kencing manis 🥺 next kena dtg buat bsp 4x

Hi momie2 nk tnya kalau kes cmni bhaya ke sbb sblom ni xde pon sugar..kwn ckp kena ulang alik klinik slalu betul ke #firstmom #seriusnanya

9 Balas

masa buat bsp tuu kt rumah pon blh( kena tnya nurse dulu blh ke tak) kena beli alat tuu kt farmasi tapi mmng 2minggu sekali dia akan check cth buat bsp 27/2 nanti 28/2 tuuu dia suruh checkup jumpa doc. sy masa mula ii sangkut tuu mmng stress sampai nangis ii hahahahah dh lama ii nii redha jee lh just jaga makan and cut gula lagi bagus buat air lemon kosong tkde gula insha allah bsp cantik

Tak bahaya pon , sebab mmg mejoriti time preggy akan mommy mommy yang kene gdm . Sebab insulin dalam kita bergerak lewat . Tapi kalau betol ada gdm mmg akan cek sugar level 4kli tapi better beli yang boleh buat sendiri kat rumah tu . Senang boleh buat sendiri dari rumah and just bgthu je kalau nurse calll👍🏼

Sy pun sama. Baru detect ada kencing manis. Perasaan mcm awk juga. Fkr mcm2. Tp sy harap x membahaya klu kita pandai kawal makan. Sama2 berjuang ya sis. Semoga gula kita bacaan nya normal2 saja.

xbahaya pun, kne kawal pengambilan gula, sbb takot effect tumbesaran baby. kalau result air gula tinggi nanti dr bg ubt.

kalau bsp awak ok inshaallah xde apa2.. sbb sy pon gdm.. lagi sebelum ngandung kencing manis.pastikan bacaan pagi elok

2y ago

oh yeke. .hrap2 la elok laa.

a..ah btul.kena buat smggu skli.sbb sya keja sya bli msin sndr.sya buat sndr jer kat offce klu x mmg kena ulang alik

Jangan risau ye awak. Jaga makan je. Kurangkan makan nasi, mee, bihun, jem, kicap, sos, minuman manis 😉

Sy pun sama kena GDM time pregnant 😅 skg dah on ubat 1biji 2x sehari. Manis2 semua dah stop 😁

bacaan kalau ok sebulan sekali je kene buat bsp tu..