Result kencing manis

Kemarin dh minum air gula tu utk 10week kndungan sbb sjrah family ada kncing manis. harini nurse call dia ckp sblum mnum air gula 4.lbh lps mnum 8.lbh. esok kna g KD bt ujian darah 4stage tu. adakah result ni akan kekal atau blh berubah yaa.? risau nya kalau ad kncing mnis masa mgndung ni. sekarang pn sy pening2 sakit dkt batang leher smpai bahu after mnum air gula dgn ambik darah smlm.

4 Balas

Kalau control diet dgn baik, insyaAllah result akn berubah.. kebanyakkan ibu pregnant cuma ada GDM shj (kantoi bila buat MGTT, HbA1c normal) & bila buat BSP (ambil drh 4x), result normal & hilang slepas deliver.. GDM disebabkan hormon pregnancy yg mghalang insulin kita bkerja scara optimum..

5y ago

Yup... Pemakanan sblum minum air gula tk effect bacaan.. mmg badan sis tk bleh hasilkn insulin yg cukup ni.. huhu

mommy diet seimbang. insyaAllah ok. saya pun begitu. pengalaman dua orang anak buat saya jaga kesihatan. kalau tak jaga, risiko masa bersalin dan bayi besar. susah nak bersalin normal. ikut je apa doktor plan k. enjoy pregnancy sis!

Minum air gula.. Die suntik awk 2kali x.. Sbb smlm sy mnum air 1cawan. Suntik yg ptma. Lps tu tgu 2jam.die suntik lg kali 2..tp xtw la ap kptusaan die.. Tgu dorg antr g seremban kata nya. Ntah

Sy pun minum air gula isnin lepas.. berdebar tunggu call dari klinik. 2 mggu lepas minum air gula juga tpi keputusan kurang gula so sy kena suruh ulang minum.