Angkat berat

Hai mami2, saya nk tanya ada effect apa2 tak kalau kita angkat benda2 berat masa pregnant ?

29 Balas

Tgk dari ketahanan badan sndiri, kekuatan rahim setiap wanita berbeza, saya dari 1st week mgandung I travel naik pesawat sorang2 angkat barang 9kg, time tu blm taw pregnant, smpai skg sy pun masih angkat brg2 berat sbab sy cikgu sekolah angkat banyak buku2 lg..prnah search google wanita bole angkat brg tak lebih 7kg, tapi kalau dah msuk trimester ke3 baik rehat je la jgn angkat berat2 lagi.