Minum Horlicks Semasa Pregnant

Hai Mommies, Boleh ke minum susu horlick tiap-tiap hari sebagai pengganti susu untuk ibu mengandung?

22 Balas

Mcm sy hb low, doc&nurse ada gak suh mnum horlicks utk naikkn hb.. tp amk yg bkn dlm sachet jenis 3 in 1 tu sbb kandungan gula tggi.. klu nk mnum amk yg jenis biasa & jgn letak gula/susu.tp klu sy time btul2 teringin bru mnum sbb sy da mnum susu.. better tny doc dlu la sblm nk mnum tu.

2y ago

Kalau horlicks biasa tu, saya campurkan dengan susu tepung ok tak sis ? Hb saya pun low, nak cuba dengan horlicks

Sis tak boleh minum ke susu formula untuk ibu hamil tu? saya dulu tak boleh minum langsung.. asal telan je muntah..so saya gantikan dengan susu dutch lady heheh alhamdulillah ok... tapi if horlicks saya tak pasti pulak

Kalau xleh minum susu boleh cari pil kalsium. Pengganti susu. Brand apa pun xpe. Tp tgok sbyk mana kalsium yg ad dlm pil tu. Nk try Shaklee punya bleh pm sy 018 9713134 😘

so far setahu saya kalau tak boleh nak minum susu formula untuk ibu mengandung tu diorang akan tukar minum susu kotak mcm dutch lady... tak pernah lagi dengar org ganti dengan horlicks

Maybe boleh selang horlicks dgn susu kotak lain... kalau hari-hari horlicks macam tak ok je sis.. horlicks tu dah lah manis.. kandungan gula boleh tahan tinggi tu

Hmm, saya rasa better sis minum susu dutch lady instead.. manis tau horlicks ni.. then takkan nak minum hari-hari...kandungan gula boleh tahan banyak

Jangan lah sis minum horlicks everyday... manis sangat tu... apa kata try susu kotak yang biasa.. macam dutch lady ke yang full cream boleh yang low fat pun boleh

Kenapa tak minum susu formula? Tak boleh masuk ke dgn badan? Tapi kalau nak ganti better dengan susu ljugak lah jangan minum horlicks.. manis..

tanya doc dulu sis boleh ke tak gantikan susu formula ibu hamil dengan horlicks.. klau dia kata ok then proceed.... if tak maybe ada alternatif lain