mohon pencerahan ..

Hai mama,mommies sume ..mohon pencerahan boleh? Ade tak Ibu preggy yg alami mslh buang air besar warna hitam? Ade yg cakap normal sebab Dari iron tablet ..saya makan zincofer ..dlm tu ade sume asid folic,vitamin ,obimin Dan iron tablet..

22 Balas

Normal tu, sebab makan ubat iron.. Biasa kk ada bagi.. Kdg2 nurse akan sngaja tanya najis warna apa.. Kalau jawab warna hitam atau gelap, ertinya adalah makan ubat iron yg mreka bagi..

Normal. Apa2 jenis ubat tambah darah mmg akan menyebabkan najis color hitam. Bukti ubat diserap dgn baik. Yg jd masalah bila makan ubat tu najis x berubah warna.

Sy pun pun prasan najis warna hitam. Sy ingat x normal or usus x sihat ke.. Rupanye normal ye.. Untung jgk join grop ni.. Dpt jgk info. 😃

Normal. Najis hitam. Kencing pun kuning mula2. Effect vitamin. No worries. Pastikan minum air yg cukup saja. ☺

Saya pun makan zincofer. Najis mmg warna hitam tapi side effect yang lain kena adalah najis keras. Huhu.

Normal je sis..saya first pun risau juga..tp sejak minum zincofer tu memang warna najis tak berubah..

Sy pon risau gak masa mula2 ..tp bila baca ramai yg ckp normal alhamdulillah x risau sngt..😁😁

itu bkn masalah. itu petanda yg baik. kalau dah xhitam tu bersedia lah ntuk hadap masalah hb low

normal sis, haritu sy ingat kena penyakit rupanya sebab duk makan maltofer😂😂

Normal.. Tu mksudnya kita mkn ubat dgn cara yg btul.. Dan bkesan