Diabeties

Hai korang... Paras gula sy time pregnant ni 8.8... Ada tips tak mcm mana nk turunkan paras gula ye? Berat pun naik 5kg dlm sebulan... Seksa rasanya kena cut itu ini 😫

3 Balas

Kena kurangkan maknan or minuman manis. Nurse sy kata elok mkn beras perang, . Kuantiti nasi kena kurangkan. Mmg seksa kena cut itu ini. Tapi Demi kebaikan kita n bby. Sy gdm masa 28mggu. Dah nk masuk trim ketiga detect gdm. Sabar la ye

Jawapan yang paling tepat adalah kawal pemakanan, itu saja yg boleh bantu. Tinggal awak Rela dgn tak Rela saja. Selalu klau fikirkan keselamatan anak memang ibu2 sanggup berkorban.

Kena kontrol ambil gula ...kerapkan minum ayaq kurang manis