Minum Air gula

Salam korang mcm mna nk kawal mkn ye , naik berat mendadak . saya risau, 5/3 nanti saya kena minum air gula. sebelum ni tak pernah lekat kencing manis. mcm mna nk kawal mkn hilang debaran ye. first time mcm ni 🥹

2 Balas

haha sama. weekend baru ni pergi bercuti dengan family mertua. makan 3x sehari, buffet pulak. memang tak ingat dunia lah cerita dia. esok appointment KK dah. next week minum air gula 😂

4mo ago

haha sama sebelum nk puasa nk kena minum air gula dah. risau plak

kurangkan portion, kurangkan makanan manis, banyak minum air masak.

4mo ago

oh ok ok sis. kena ikut mcm sis suggest la kalau mcm tu.