tumpang tanyaa

hai klau scan mcm ni msih mmg x nmpak kantung ker ? dan ada x yg preggy dan tiba2 ada cyst kecil?? *firstbaby *xdapengalaman

tumpang tanyaa
28 Balas

Sy masa mula2 scan utk confirm hamil, ada nmpk kantung janin heartbeat semua. Tapi masa sy nk buat buku scan kali kedua tetiba ada dot kecil kt sebelah janin. Itu cyst ke? Masa scan doktor kata dia tak pasti. Sy lagi la tak tahu. Sbb first pregnant.

Sy bru scan minggu ni..alhamdulillah dah 6week...tpi ada cyst sbelah kiri 2.5cm,doc xde cakap apa2 psal cyst tu.,sblum ni xde pum cyst sbb sy scan bulan 7 tahun lepas ok jer,xde cyst..tup2 scan pregnant ada cyst..hrap2 kecut lh cyst..risau gak..

4y ago

Cyst akan keluar masa kite lahirkan bayi nnt. No worries.

Saya ada cyst sblom mengandung lagi,3cm mcm tu je cyst saya, setiap bln kena check Doktor pakar.. Tapi Alhamdulillah dktor ckp cyst takda.. skrg dh 36week.. Tapi kita kena waspada je, takut baby dh membesar.. Jdi xnmpak,So mkn tu beringatlah..

Masa 5w sy scan nampak dot je... Tapi ada 2 cyst saiz bawah 3cm...lepas tu time scan masa 14w dua2 cyst da xde.... Doc ckp normal ada cyst masa awal kehamilan... Sbb dia mcm sumber pembentukkan janin tu... Tp bhya kalau cyst atas 5cm...

4y ago

Slagi bawah 5cm tu normal... Dia akn kecut smula... Good luck sis

sy ade jumpe org kes yg agk same.. lame2 baby besar n cyst tu makin mengecil.. btw sis dh bape mgg sbnrnye? kdg2 lmbt cket nk nmpk tp klu dh 4 mgg lbh tu patut dh nmpk sbnrnye.. try scan semula lps 2 mgg..

Saya pregnant 2w+, ada kantung ada isi tapi mmg kecik sangatlah 0.36cm. And doc suruh datang scan lagi 3week akan datang. Dan saya jugak ada cyst 1.2cm. Doc cakap nanti kalau kandungan membesar csyt akan kecut.

4y ago

yaa sis.. sy pantang ayam slma seminggu .. kta docter ..

Sy aritu scan 8 mgu baru nmpk kantung.. Scan 10 mgu da nmpk kantung ngan heartbeat.. Sy aritu ada cyst gak 3 ketul dlm 4cm.. 3cm.. 2cm.. Tp bila perot da besar ni.. Alhamdulillah cyst da xde la..

4y ago

rasa nya dekat dlm sbb scan ja trus nmpk 😰

Sy mse scan 9w xnmpk jnin, just kantung n ade cyst jgk, then repeat scan mse 11w alhamdulilah nmpk jnin n cyst pn da xde. Sis jge dri doa bnyk2, acid folic jgn lupa ya 😊

4y ago

thank you sis.. doc ada ckap juga.. lega hati sikit dgar pngalaman sis 😊 sbb sy prnah opration cyst tu jdi tkut ..huhu

Saya scan 5 weeks dah nampak kantung. And ada cyst kecik belah kiri. Doc kata insyaaAllah nt cyst tu akan hilang. Tp kene refer pakar o&g lah utk follow up cek.

Nk nmpk kantung better g scan 6w keats...nk tgok janin, better 10w keats...sbb klu xnmpk kntung+janin akn buat rsau ja...so better g cek pda mggu yg disarankan