Sakit pada ari - ari kiri dan tulang rusuk bawah kiri.

Hai. Ini anak pertama saya. Nak tanya memang tak tanda tanda dia macamni. Esok kandungan saya genap 13 minggu. Adakah mmg terasa sakit pada ari ari kiri saya? Terutama ketika saya nak bangun. Dan tulang rusuk kiri saya juga pandai sakit kekadang. Di tulang rusuk kiri paling bawah.. mohon pengalaman puan2 semua.. di kongsi.. saya tak ada pengalaman.. thank you

1 Balas

Hi, normal sis. Sebab rahim sedang berkembang untuk tampung baby yg makin membesar. So ada stretches kat ari2, kadang2 celah kangkang dan lenguh di paha. No prob, sis. Tapi kalau berterusan dan sakit melampau, jumpa doctor cepat2 ya