Hmm

Hai! Im in my 10weeks pregnancy. Tapi bila doc check ukur badan dalam 9weeks + Kenapa ye? ? Normal ke? Ada kawan kawan camni tak? Kira nnt edd you ikut time last period you or berubah?

13 Balas

Hi dear. Its normal sbb x semua org ovulate awal. Awk mngkn ovulate lambat sikit and penempelan lambat etc. Sbb tu usia baby beza sikit je. As long within 1 week Dr akan guna edd dari lmp. ❤️.

Normal jer.. Sy 28 weeks 1st time pregnant, tpi bila doktor check scan katanya 29 weeks & mungkin kena bersalin lebih awal dari due date.. Punya nervous bila doktor cakap cmtu 😅

normal.. sbb kdg kiraan kitar haid or tarikh 1st day last piyed tu kite x igt... sy pun ade 2 tarikh.. due date 30 nov / 4 dec ... mmg beza dlm 1 weeks mcm tu...

Normal sis. Kita memang tahu bila tarikh hari pertama haid akhir atau last period, tetapi bila sebenarnya persenyawaan berlaku kita tidak tahu..

Normal la tu. Nt msa keluar lagi la terkezut berat lain dari scan.. Kadang2 scan besar lahir2 kecil.. Scan kecil lahir2 besar.. Kuasa tuhan..

same to me..ikut kiraan 10wk..tp scan bby 7wk..tp alhamdulillah doc kta kntung mbesar..jdi rasa lega..3wk lgi bru repeat scan

Sy klu ikut pd period due bslin awal bln 10.tp ble doct scan sbb bby nmpk kcik kne tukar due pd awal bln 11..

Saya lagi la. 7w mcm 4w..hmmm 😭 😭 ntahla.. Tak tahu nk gambrkn perasaan ni... Hmmm

5y ago

InshaAllah.. Mudahan bby kuat hingga kita melahirkanny... Aamiin.. Terima kasih awak...

Ukuran pada masa ni tak semestinya accurate

Beza sikit je xde masalah langsung