Hilngkn kuning baby

Hai ibu..ape petua@cara untk hilgkn kuning bby yer..xsnggup la hri2 kena amik drah..kesian bby😭😭

4 Balas

Takde petua.. Jgn buat benda ngarut2 kt baby. Jgn jemur. Musim panas gini kang dehydrate baby awk tu. Hanya perlu kerap susu kan supaya kerap kencing dan berak. Cara ni mmg cepat turun kuning.. Baby kuning tinggi mmg asyik tido.. Jadi kena kejutkan selalu utk bagi susu badan. 1 jam ke 1jam setengah kena susukan. Kalau susu badan lagi mudah cerna n kuning cepat turun.. Kalau susu tepung lmbt sikit hadam, tp xpa yg penting kerapkan je susu. Mmg kesian baby.. Tp lebih bahaya kalau kena prolong jaundice. Semoga dipermudahkan..

Kerapkan penyusuan.. awak blh cuba minum susu kambing then tetekkan bby.. apa2 pun yg org suruh, ibu yg makan then susukan bby.. Jangan sesekali suapkan bby benda bukan bukan.. mcm yg dipesan, jangan jemur bby bwh matahari.. skrg pns lain mcm.. Atau blh sewa lampu biru tu.. cumanya tak tahu lah berapa untuk 1 hari..

Bby sya hri ke 17 bebas kuning,sya kerapkan penyusuan stiap sejam 1oz,klau 2 jam 2oz,bf + formula dutch baby, biar bby kerap mmbuang,dh hbis kunin sya bf spenoh ny

11mo ago

2 scoop 2oz

Biasa mak saya mandi kan baby dengan taugeh dan daun kucai

11mo ago

betul, mak sy pun bg mandi air daun kucai kt baby skrg