bersalin tahun 2022

hai ibu2,saya nak tanya pengalaman ibu yg bersalin tahun 2022 ni,seblum bsalin doktor akan buat swab test dlu ke?

20 Balas

yup..swab test kne buat..sy bru bersalin Mac ..skrg baby 2 Bulan dh.. alhamdulillah...tp pengalaman sy kali ni tumpah darah lps bersalin...kne trnsfer darah 1 beg n drip zat besi sbb Hb drop tinggal 6 je...moga ibu2 yg akn bersalin dipermudahkan urusan nt..jgn risau..think positif ya..

Hai sis..pengalaman sy brsalin 11/4 bln lepas..ada bt swab test sebelum masuk wad(sehari sebelum brsalin).lps swab test&masuk wad..xdibenarkn jumpa suami sehinggalah discharge sbb nurse kata takut dijangkiti(covid19)kalau jumpa suami lps masuk wad.

saya baru bersalin 7 hari lepas kt hspital shah alam.. bulan 4 saya positif covid dan bulan 5 saya brsalin,dr kata sape yg prnh kene covid dlm tempoh 3 bln tk perlu buat swab..jadi saya masuk ward terus brsalin dan balik umah ,tk kene swab pun😂

2y ago

tk ramai dh mcm dulu,,banyak kosong ,lagi2 bahagian pac tk de orng ,saya pegi 2 kali dan 2 kali tu jugak tk de orng ,saya sorang je,ward pun bnyk kosong ..lgipun sbb hspital sungai buluh dh bukak ntuk brsalin.. better gi sungai buluh ,sbb boleh melawat..klau shah alam 10 minit je melawat

hi awknya . ye kena swab test dulu . saya bersalin bulan 2 , anak sekarang alhmdulillah dah 3bulan lebih . saya nak bersalin swab tu , tau tau positif covid 😢 alhamdulillah bersalin normal saja tak czer .

Yang dah pernah kena covid rasanya dorang tak swab. Sebab haritu saya pergi emergency pac dorang tanya dah pernah kena covid ke belum. Kalau belum baru dorang swab

saya baru bersalin bulan Mac....sekarang baby dah 2bulan lebih ..ye kena swab dulu tapi alhamdulillah tak sakit pun....lagi sakit czer awak......

yes.. tetap kena swab tes.. selagi x dpt result, dia x kn bg rawatan.. walaupun kite dh sakit sgt2.. sy baru lg bersalin 24/5

Allahuu.. ngerinyaa baca. Sy due bulan 10 ni. Takutnyaa kak. Org kta, ank pertama risiko kena jahit tu tinggi. takutnyaaa😣

2y ago

betul tu..fikir baik- baik je..dekat2 due tu praktis posisi teran, jngn angkat bontot..hehe..doa bnyak2 dipermudahkn..semoga lancar proses bersalin insha Allah

sy 31/5 nie kne operte sbb air ketumbn lebih n bby besar dktr pkar ckp..semlm buat swab test da ngetif..30/5 msok wad

Kena swab test before warded. Sementara tunggu result, kena sidai dekat PAC. Ini di hospital kajang la