baby kerap terjaga malam

hai ibu2.. sy nk tnye, normal ke baby kerap terjga mlm? baby sy berumur 1 bulan 5 hari..baby start kerap terjga malam sejak usianya masok 1 bulan.. 2 malam ni memang kerap sangat.. sampai sy tidur pun tidur ayam je.. dah tu taknak letak d bawah nk d dokong je

13 Balas

sis jangan bagi anak tido pagi banyak..kalau tak memang akan berjaga malam..saya sebelum ni pon anak kalau tido pagi banyak..malam mula la dia tido jga tido jga..sekarang baru ok..pg smpai ptg dia tdo tak byk..mlm memang dia akan tido lama..2 3 kali ja merengek minta susu..huhu

Sy sejak bby masuk 1 bln pn mcm tu..last² sy bg susu mengiring smpai dia tdur.. alhamdulillah mlm dia bgn 2x mcm tu je utk susu, itupn sy bg susu mengiring jgak sbb baby tdo bila peluk n jg bila sy nk letak atas katil..

Nornal tu.. sis bedung tak? Saya awal2 pun begitu la. Baby asyik jaga malam menangis .. lps abis kuning dlm hari ke 40 saya bedung ... skrg dh 2 bulan 3 hari masih bedung .. tidur lena sampai mak pula bengkak susu

Hehe bertabahla sis. InshaAllah dia akan ikot jam tido mak sat lagi. Asalkan baby tetap sihat. Jangan bagi dia tido sangat waktu siang. Ni pengalaman yg sy tengok dari sister2 la. 😅

normal ja sy selama sebulan tak tdk subuh.. abah dia g keeja bru dia tido.. bby msuk sebulan bru tukar rutin tidur dia.. siang bgun mlm tido smpi ke pgi bru lega rasanya..

Normal sis macam anak sy masuk 2 bulan tak bjaga malam dh tapi slps cucuk 2 bulan dia start balik jaga malam, so sabar ye sis menghadapi dugaan ni

try bedung dia elok2 sb nk rse pelukkan ibu jga..Dan bg susu mngiring dgnnya nty tertdur dgn ibunya..Lma2 dia xakan berjaga mlm..

5y ago

Sy pun buat cmni. Klo x, mmg dia xtdo. Tdo2 ayam je. Letak je trus tjaga balik, xpun baby tdo kjap je. Baby skrg nk msuk 2bln dh.

Memang tu kje baby, mommy.. klu siang babby tido.. klu malam baby nak mommy daddy play together 😃semangat mommy

Normal la, baby tngh sesuaikan masa tido, nnt brkurang la bjaga mlm tu, skg ni bersabar je l

Memang tu kerja baby bangun😂😂😂😂😂