Pukul anak

Hai ibu2 .. sory lari tajuk sikit.. sy nak tanya pendapat.. sy duduk skli dgn ipar sy.. mslah skrg ipar sy sllu sgt pukul anak dia teruk2.. sampai nak dekat pengsan dah budak tu dibuat nya.. baru malam td lagi skli dia pukul anak dia sampai anak dia jatuh mata hitam semua naik sampai atas.. budak tu jd lembik sgt.. tp dia boleh buat bodoh je.. sy mmg dah tak tahan sgt.. dgn sy sarat mngndung skrg ni.. apa patut sy buat ye? nasihat pun x jalan..kalau sy report polis dia kena tangkap ke? kesian kat anak2 dia pulak.. tp dah mcm jd kes dera budak.. kalau ank dia mngis je mesti dia pukul.. anak dia bru 4 dgn 2 thn.. boleh x bg pendapat apa patut sy buat.. terima kasih ibu2.. jgn kecam ye.. sy dah buntu xtau nak tanya siapa lg..

31 Balas

Allah. Baca yg sis tulis ni pon da buat sy sebak. Pukul anak sampai naik sawan mcm tu. 😭😭 Kalau sy tmpt sis tgk dia pukul ank mcm tu, mmg dah nanges jwbnye. Better buat report lah. Kesian budak kecik lg 😭😭😭

I think dia ade masalah mcm meroyan tu. Better buat report lh kalau nasihat x jalan, sebelum mati ank2 dia tu nnti sis pon menyesal skali sbb mampu tngk je sedangkn sis blh tlng selamatkn nyawa orng

Mmg ibu tu kena refer dkt kaunselor. Ibu tunggal ke? Lagi kesian kalau pukul di kepala sampai mencederakan bahagian dalaman. Atau awk bole ajak berbincang . Tapi mmg perlu dihentikan. Bahaya utk si kecil

5y ago

a’ah ibu tunggal.. tp bkal berkhwin bulan 2 ni.. dia xsyg ank2 dia skrg.. xbole bncg dah.. dia xnk dgr..

Report sis. Mintak pihak berkenaan rahsiakan aduan awak. Kesian anak2 tu. Emosi terganggu boleh kacau smpai dewasa nnti. Harap dipermudahkan urusan sis. Klau tak report sis dikira bersubahat.

Memang mendera la tu..bahaya ne boleh menganggu emosi anak.. boleh sawan anak dia kalau dibuat macam gitu..kalau dia pukul awak halang jer dia..atau pun bagitahu jer mak mertua awak..

Kalau betul kesian kat budak tu seeloknya report la terus. Kalau u cakap kesian je tapi tak report tak ada gunanya bercakap kat sini. Ada bukti seperti gambar atau video lagi bagus.

Kalau kesian kan budak itu buat report. Siapa nk bela dia kalau bukan diri kamu. Kalau kesian kan mak ayah budak tu tak payah buat report, biarkan masalah itu berlanjutan.. :)

Mgkin dia ada mslh ..lepas tu dia lepaskan mslh tu sma anak2nya..better sruh suami u ckp dgn ipar u...selesaikan dri fmly dlu kalau masi dia mendera anknya baru report..

Mesti ade lebam lebam kat badan kan. Kalau dia pukul atas sebab x munasabah report je la sis. Sian budak tu. 4 ngan 2 tahun salah ape la sangat ank ank tu buat.

4y ago

Allahuakbar......maafkan sy yer....apa yg dia buat tuh mmg dah xder akal lg dah bg sy....sy mintk sgt awk tlg ank2 tu,x sanggup sy baca....Allah uji kiter skunk nih... buat lah sebaik mungkin...Astaghfirullah...😭ank buah awk juga😭Allahu..

mgkin ibu ny penat tu sis. cuba bawa dia sembang.. ank tu pun nasihat kn dgr ckp ibu. ibu penat tuu. kan sis smoga mmbantu