Kuning anak

Hai IBU2 sekalian ...nak tanya pada IBU2..macam mana nak turunkan kuning anak ye? Anak Sy fully bf....skrg ni bacaan kuning anak 169...buntu dh nak buat mcm mana LG...tolong bantu Sy IBU2...terima kasih...

49 Balas

Bg mndy air daun pandan.sya bru day 10 dlm pantang hari pertama cek kuning 192 kena admid wad shari balik bg mndy skrg trun 161 trun tk byk tp Alhamdulillah. Still turun

4mo ago

baik sis ..terima kasih atas cadangan sis...Sy cuba ye

baby kena kerap susu, lagi kerap dia susu, kerap dia berak. bagus. ibu pun kena pantang makan. kalau salah makan sikit pun nanti kuning naik balik.

Kalau saya, makanan pantang tu betol2 kosong tanpa halia, lada hitam, bawang putih.. masak sayur rebus kosong je.. mmg cepat baby turun kuning

saya mandikan anak saya dengan daun belimbing dengan air cap badak. dan fully bf. ulang alik kk 4 kali sahaja. bacaan 4.8 tak kena check dah

try lap2 seluruh bdn baby dgn air cap badak..bt dgn kerap..saya dh try bt mcm tu dan alhamdulilah cepat turun dan sgt mnjadi dkt anak saya.

masa anak kuning doctor ada cakap bagi dia menyusu susu formula untuk turunkan kuning dia nanti lepas kuning dh okay bf balik macam biasa

kerapkan menyusu kejutkan bby setiap 2 jam untuk susu , malam pun sama juga , saya buat mcm tu 2 minggu kuning anak dh 99 dri 200.

saya ni anak smpai day 21, masih bacaan atas 200. semua petua buat dah. nyusu sejam sekali. taktau nk buat apa dah.. huhu

sulam dengan susu formula, anak saya dari 288 skrg dh 100.. nxt week last check kuning dia🥹 saya fully bf + formula

jangan bagi anak makan/minum apa apa selain susu. setitik ke sikit ke a big no. keperluan baby hanya SUSU sahaja.