Normal ke susu keluar sebelom bersalin

Haii mommies,semalam payudara belah kiri sakit sgt lpastu tgok2 keluar air wrna putih jernih....yg keluar tuu air susu ke?? Dia xkeluar byk just sikit je...dissbkn sakit payudara nie saya jdii demam..Normal or kena g kk ye?? Saya bru 31w 6d first mom xtau sgt pasal nie...lpastu boleh ke saya mkn panadol...sbb dri tgah mlm smpai skrg msih demam lagy...

12 Balas

hi, same goes with me..i bila masuk 8 bulan susu dah mula kluar and makin bertambah weeks..makin senang susu tu kluar and lagi banyak dr sebelum..i just biarkan n bersihkan je sbb i dgr klu kita pam atau picit boleh sbbkan contraction and ada kemungkinan boleh trigger utk bersalin premature

normal sis..masa sy preggy 4bln..ank last 5thn time tu..doc nurse kata ok bgs..sng nk bf bb nnt bila bersalin..dan mmg btl bila bersalin x struggle nk bg ank susu..susu mmg byk dan sng bf ank..

betul normal .. kilang susu tgh proses .. jgn picit je, sbb ransangan dkt payudara tuu boleh naikkan hormon bersalin .. takut terjadi contractions

1d ago

pakai je breastpad sis, saya pun dulu susu kua awal sblum baby kua .. kita xboleh buat pape picit ke, biar je dia kua .. pkai breastpad utk elak baju basah

normal je, susu keluar awal lgi bagus, lgi takut klau sdh bersalin air susu ndk keluar², sy air susu sdh keluar msa mngndung 6blan

normal.. dapatkan nasihat doktor tau.. sebab nak confirmkan juga ada bengkak susu atau punca lain jadi deman tu..

normal. jangan dipicit atau pam. selalu cuci nipple tu untuk elak kerak susu. pregnant boleh makan panadol 500mg.

Normal sis. sy kandungan 4 bulan susu bdn da start kluar. nurse kata biarkan je jgn picit.

Susu dpt keluar dr kandungan 7bln lg ya sis

1d ago

16 weeks sis. Roughly dalam 4 bulan. Bukan 7 bulan

compress dgn air suam...krgkn skit..

Ya normal