Hovid -folic acid

hovid -folic acid yg ni ke asid folic utk org tgh pregnant .. sama ke acid folic ni?? Boleh beri pendapatan tak sbb sya x pasti sngt

Hovid -folic acid
3 Balas

hovid ni nama brand je sis. golongan yang perlukan high dose folic acid (5mg) 1)Wanita yang ada kencing manis sebelum mengandung 2) wanita yang ada sejarah kehamilan neural tube defect 3) wanita yang ada epilepsy 4) wanita yang obese Selain tu, amek 0.4mg sahaja dah cukup.

Acctually saya baru pgi jumpa dr scan at 5 weeks 5 days dan dr suruh saya makan folid acid 5 mg sebenarnga 0.4 tak cukup untuk tumbesaran janin dalm kmdungan obimin pluz boleh makan start 12 week above

Betul dah ni.. klo nk lebih vit amik la obimin pluz or iberet.. pon ok.. tp sebelum pregnant until now i mkn ni