Anak dah stop BF

Hai ibu2 saya ada nak tanya,anak saya selama ni direct Bf,tp skrang susu sy dah stop sndri sbb sy pregnant,jd saya ada cuba bg susu fm guna btol susu tapi dia taknak...jadi kalau saya bg susu ltak dlm btol mcm dlm gmbr ni tkda msalah la kn ?

Anak dah stop BF
7 Balas

Anak sis umur berapa ? Nanti beli bekas air atau botol air dia ada tulis kat situ utk umur berapa sesuai.. sy pun baby df tp bila bg botol straw brand okbb baby sy suka.. baby 7m

kalau ank dh msuk fasa dh blh mkn umo dh 6 bulan..boleh je try bg sippy cup gntikn botol

depends umur. kalau anak dah 6+ bulan, boleh bagi open cawan atau ajar minum pakai straw.

anak umur brp, sippy cup tak elok utk mulut anak sbenarnya. better straw bottle la

Bley cbe.. tp mostly baby yg da biasa bf memg mkn mse sikit nk terima botol..

Sippy cup macam ni tak digalakkan..beli yg straw cup atau ajar guna open cup