Ibu ank 2 orang

Assalamualaikum semua.Nak tnya sy ad ank 2orng umur 1thn 10bln no2 2bln.boleh tk bf kn ank dua2 skli. Sblom ni yg sulong sy ada stop kn bf.. tpy die tkde mnyusu botol pon sbb die tknk susu fm so die tk susu langsung lps sy stop kn bf.. so sy pikir kn blik ingt nk bg die bf blik.. sy bru stop kn die bf dlm 3mnggu.. dkt sini sy nk tnya tkpe ke susu dua2 skli atau biar kn jew die stop trus. Bila stop kn die mula2 jew die merengek nk susu tiap2 mlm.. tpy lps smnggu sy stop tkde dh die mntk2 nk bf dh.. cuma tdo mlm mcm susah sikit lh nk tepuk kne pkse tdo itu jew lh.. just kesian jew tpy sy cuba sabar dn tahan kesian.. tpy die lngsung tknk mnyusu fm.. ada spe2 boleh bg pndapat sma ada bg die bf blik atau biar kn jew stop trus.. dan sy nk tnya makanan ape boleh bg hasiat untuk bg mbi die naik blik..lps die stop susu bru prtma kli mbi die turun bulan 8ni check up umur 2tahun .. kalau boleh tknk lh mbi die turun lgi.?? So ada spe2 boleh sagustkn mknn yg boleh stabil kn blik mbi die.. Terima kasih bagi pendapat dan pandangan...

1 Balas

ok dah tu stop kn mnyusu sbb nk masuk 2 tahun.blh gantikan susu kotak full cream or susu kotak lain..bg mknan y mngandungi cheese..blh bt macaroni..pasta..yogurt