Tak selera makan

Hai ibu2. Ni 2nd baby. Saya 7 week. Saya tadak selera nak makan nasi dan lauk2... Risau kandungan sy sebab sy tak dpt nk makan dengan betul.. Perut sangat lapar tapi bila dah nak makan jadi rasa mual.... Saya hnya mampu minum susu kambing +milo sahaja setiap hari 😭tapi waktu baby girl first saya tak dak alahan begini.Makan pun lalu 😢

19 Balas

Normal 🤭. Sy 3x preg, 3x jg rsa mcm tuu. Pregnancy journey xsama tiap kndungn, sy first girl,2nd and now ni boy. Smua sma sy rsa mual teruk.. tp gnti pmakanan tu mcm sy sy mkn mihun gorengg dn buahh2 mcm tembikai, jmbu btu. X lh mkn mcm org biasa tu hbis sepiring ye, kdg 6-7suap dh ckup. 😂nti mkn lg. “KUANTITI SEDIKIT , TAPI KERAP”. Mmg ending akn munth jg klw sy lh, tp sabo je lhh..sy ad ambi ubt Veloxin kurg sikit munth2 tu. 😇😇 yg pntg jgn x mkn lgsung