kencing manis

hai ibu2 nak tanya sikit. nurse ada call cakap ada kencing manis time mengandung ni. kebiasaan nya pergi pagi tu nurse buat cmne ya? takut pulak rasa. first time kena kencing manis nii

4 Balas

Nanti nurse bagi tarikh utk buat bsp. Utk cek bacaan gula 4 kali sehari. Utk bacaan pagi, kena puasa dari 10 mlm sebelum tu smp la selesai bsp pagi esok nya. Nurse akan cucuk hujung jari sikit utk ambil setitik darah. Mcm cek hb.

biasanya nurse akn tnya doc utk mnum air gula tu tgk bacaan gula.. tp kna ambl darah baru BSP 4 kali dlm sehari

macam biasa je sis, amek darah kat tangan untuk tgk bacaan setiap kali berapa

4y ago

ambik darah dkt lengan tu ke.. or jari.. sy seram la klu ambik darah kt lengan.. byk kali cocok tpt yg sama😰

N