Tanda dapat kencing manis time pregnant

Hai ibu2, nak tanya la apa tanda2 kita dapat kencing manis time pregnant ye? Saya lepas raya ni kena minum air gula. Cuak pulak rasa kalau sangkut tu 😅 #ingintahu

3 Balas

Tanda2 tu xde. Tp seminggu sebelum mnum air gula pantang dulu mkn manis Bykkn mnum air masak n air barli n air lemon(jgn byk2). Jgn makan manis2. InshaAllah xlekat klau tiada faktor keturunan kencing manis.

12mo ago

sy baru lepas minum air gula...29 ....sangkut pula.....berat badan turun 2 kilo....2/5 Chek gula .....

Susah nk tgk tanda2 luaran, mmg kena buat blood test 😅 tp mcm biasa lah, yg berisiko utk sangkut- umur 25 ke atas, ada history kencing manis dlm family, berat obese, etc 😁

smela sye lps rye kne repeat lg😂 tkut btul kite lau sgkut