Kencing Manis

Hai ibu2. Boleh suggest tak minuman atau vitamin yang boleh diambil untuk turunkan gula. Sbb nurse suspek kencing manis. First mengandung. Takut sangat.

1 Balas

Air kosong, minuman no sugar dan less carbohidrat (15g per serving) . Vitamin tiada yg prescribed oleh doktor jika ada gdm ni kecuali awk tak boleh control gdm on diet. nnt kna ambik ubat/ insulin. So, ikutlah diet betul2. Nak cheat day sekali seminggu mkn yg berminyak, mkn yg manis, blh lh... Tp jngn mkn Hari Kena BSP test tu. Kantoi bacaan gula nnt. huhu. Amalkan diet suku2 separuh dan diet no sugar & less carbohidrat. mula2 mmg stress sbb nk ubah diet. lps dpt rentak diet tu, u will enjoy . Badan pun slim semasa hamil. slmt mencuba.. u can do it 👏👏👏

2y ago

tengkiuuu sis for the infoo🥰