Berat badan terlebih naik

Hai ibu2. Klau pregnant 4 bulan tp berat naik lebih 1.5kg dr last check up mse 3 bulan haritu, ada kemungkinan kena minum air gula 2x ke??

2 Balas

klau bmi badan obes, sebulan hnya boleh naik berat 800g je, tp klau mcm sy dah terlebih 3kg so every 2day kena check reading bp. air gula 30-32 week nnti bru repeat, skrg dr akan suruh monitoring je

2y ago

Sy berat border normal - overweight. Risau ternaik byk plak bulan ni. Dlu checkup nurse kata minum air gula mse 5 bulan nnt.

Depend dgn BMI sis kalau Dr cakap seminggu boleh naik 400g je so 1.6kg je boleh naik dalam masa sebulan if more than that naik smpai next checkup mmg kna minum air gula terus.

2y ago

I see.. thank you ☺️ lega sikit dengar