perasaan kamu?

Hai ibu2. Apa perasaan korang jika bayi kamu kena komen bukan2. Cthnya, hitam la, tak comel la, tak ikut muka ibu/bapa lah. Dan yg lagi teruk belum membesar dah ckp bukan2 mesti perangai buruk mcm pacik nya atau ayhnya dan apa2 sajalah yg buruk. Apa tindakan korang yg baru melahirkan bayi tuh kena ckp2 begitu? Hmmm.

70 Balas

Abaikan je awk apapn org nk ckp.. Jnji ank kita kluar ngan sihat sempurna. Dh la... Mulut org ni mmg kita ssh nk tutup.. Doa je byk2... Klu depa ckp buruk blk la pd depa nnt begitu jgk sekiranya depa ckp baik moga berbalik kebaikan. Positifkan diri kita..

Anak ialah anugerah dari Tuhan, & bukan semua wanita berhasil memilikinya. Tuhan tau apa yg terbaik untuk kita.. karma memang ada. Jadi abaikan saja apa yang orang nak katakan. Yang penting kita usaha & berikan didikan yg terbaik bagi anak kita. 😇🙏

Klu sya ckp mcm ni.. alhamdulillah hitam pun x pa asal sihat dan hati baik.. insyallah.. semua ni kehendak allah.. allah yg tentukan.. yg hitam belum tentu masuk neraka yg putih bukan menjamin syurga.. tgk la dia nk kata apa..

5y ago

Bagus.. lembut tapi terasa..

Saya sudah jaga 12 org anak buah before pregnant dann saya alaminya sebelum pregnant dengar macam macam mulut org cakap. Tapi bila sudah ada anak sendiri, saya dah biasa mulut org ni suka hati jea nk cakap apa kn, jadi saya buat tak tahu saja

Kalau sy,sy akan bg balik..."Heila manusia ni..klau aku xda anak..tnya bila nk dpt ank,bgtau mandul lah ape lah...bila dapat anak,ko kecam anak aku pulak ye!!!!!"Kenapa hitam tu kotor sgt ke????tnya dia balik....mesti tekedu...

Tak perlu jawab apa2 sis. Like my mom dulu. Masa i baby, ada my jiran ckp kat my mom yg i ni mcm monyet. Sbb i lahir kecik dan gelap. My mom tak jawab apa2 pun, just senyum je. Ha, tgk i dah besar. Cantik letops. Anak2 i pun comel2.

My husband gelap. Sy hitam manis. Anak cerah. Ikut mak sy. Masa kecik2 dlu sy selalu kene ejek keling orang minyak tak cantik. Hurtful betul words tu. Haishh. Sy fhm sgt perasaan org ckp anak awk. Sabar laa Allah ada

Kalau bagi saya doa terbaik adalah doa ibu paling mujarab sis lahirkan dia kan sis banyak kan doa apa org ckp tu abaikan je walau kita rasa sakit hati sekrg ni sis tuhan nak balas perbuatan org tu sekjap je 😊

Buat bodo je. Suke hati la dorg nak cakap ape. X guna nk lawan balik. Anak kite tahu la kite. Org komen tu kekadang mungkin nk bergurau tapi x tahu nk bergurau mcm mane. Jadi x yah la simpan sangat dlm hati tu.

Buat lawak sis. Gelak2 cakap "Kan, xtau ikut siapa, maybe ikut muka awak ke. EH!". Haha. Pastu cover balik, "Gurau je. InshaAllah apa2pun janji baby sihat. Dia tetap comel di mata saya. Gituuu". Confident sis! Cayok2!

4y ago

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣