Mimpi Buruk

Ada tak ibu2 yg mengandung ni sering mimpi bukan2. Yang pelik2 kadang seram.

34 Balas

Saya nk share skit pasal mimpi...last year saya pregnant 7bln nk masuk 8bln . 2 minggu sebelum tarikh saya nk check up. Saya ada gangguan mimpi. Ada tangan yg mencakar2 perut saya. Masa tarikh check up tiba, doktor ckp jantung baby dh lama x berdegup. So doktor sarankan gi hospital. Hospital diagnose, jantung anak saya berhenti dh 2 minggu. Allah....sedihnya hati x terkata. Memikirkan di mana salah saya ketika mengandung. Saya xnk kaitkan mimpi dgn kehilangan baby. Tp saya nk highlight kt sini ibu ibu perlu kuatkan ibadah Dan amalan2 yg disarankan dlm Islam.

Pernah.. Masa mengandung anak first tahun 2013. Perempuan mana tah duduk atas badan suami (suami dlm keadaan baring terlentang, tgh tido). Mula2 dia senyum2, lps tu dia acah2 nk ambik baby dalam perut. Sy jerit2 dlm mimpi sampai menangis2. Jerit yg last tu dia gelak & mengilai sambil berubah muka, terus tersedar.Dari tersangat2 cantik ke........ Eee.. Sampai skrg x lupa rupa dia. Alhamdulillah.. Baby hidup. Suka2 hati nk ambik ank org. Tunggu 3 tahun kot. Geram, takut, semua ada.

5y ago

Allahu.. Mainan mimpi smua tu. Sy pun skang nk tdo bca2 dulu

Pernah... Semasa awal kawen ada sepasang suami isteri datang mintak anak ...padahal aku mengandung pun tak masa tu.... Selama 3 malam aku mimpi benda yg sama. ...selepas tu tak ada dah.... Masa mengandung ni aku mimpi ular 3 malam berturut-turut mai tengok aku... Ular senduk besar sangat...dia hanya tengok aku lepas tu pergi....ustaz kata dia mungkin mai tengok keadaan...sbb aku dulu masa sakit kena buatan org.... ular tu yg aku mimpi....

5y ago

Ye ke.. Saya pun sllu mimpi seram.. Alhamdullilah sejak amal sapuan wangian bidara dan bacaan ayat2 alquran dh x mimpi pelik2. Klw sis nk try minyak tu boleh wasap sy 014-9061556

pnh sis...mse sy bunting pelamin dulu...sy bmmpi sowg ppuon yg xknl spe th nk tekan prut sy nk bg bby kuo sy cbe pertahankn kndungan tu dri ppuon tu dlm mmpi dan die tersenyum sb sy tlepas dri die tp senyuman die tu menakutkan...then slpas tu sy keguguran xde rzki myb bkn sb mmpi tu...mmpi tu skdar mainan tdur je..skdar berkongsi mmpi seram...

5y ago

Ye ke.. Saya pun sllu mimpi seram.. Paling penat mimpi dikejar n main2 kejar.. Alhamdullilah sejak amal sapuan wangian bidara dan bacaan ayat2 alquran dh x mimpi pelik2. Klw sis nk try minyak tu boleh wasap sy 014-9061556

mse sy mule2 prgnnt, slalu mmpi buruk, mmpi bukan2 psal ank dlm perut sy ,mmpi ank sy tk sempurna laaa , tk lama tu sy kguguran, mngkin tu petunjuk / mainan tidur, wallahualam. alhamdulillah skrg sy prgnnt lgi, bru 5mnggu, doakan kandungan sy sihat ya 😊

2mo ago

sy lgi teruk sis ada bisikan kt telinga ckp ank sy mcm2🥺 skrg pregnant 4 bulan

Sy...mmpi jiran sy rendang ank die idop2 lm kawah besar.. Allahu..mse tu xtaw la pe perasaan sy...seram... Sbb tu ble nk tido bca ayat kursi sis.. Pelindung dri gngguan mse kte tdo... Base la bkn soal hormon jer..tp bdn kte tngh cmtu..mmg "bnda" tu suke sgtt dekt..

Ade sis , kerap jugak kadang tu . Memang bukan bukan sungguh minpinye , yang seram lah yang pelik lah . Ade mimpi sampai bunuh bunuh lah , takut dibuatnye padahal takde pun ingat bende bende berkaitan mimpi tu sebelum tidur .

Sy dri awl preg smpai 14weeks ni mcm2 mimpi , 1st mmpi gigi sblh depan patah, lps tu mmpi rambut pnjg sy d potong pendek, bru2 ni mimpi tgk matahri terbenam... xtahu la apa mksd..hrp mainan mmpi sj.

Mmg mngandung mmpi pelik2 n bkn2.. Tp bngun istighfar n mlas nk pikir.. Nnti boleh stress n trlalu risau.. Cuma perbnyakkn amalan rohani.. In shaa Allah trlindung dri gangguan2 mkhluk halus

masa awal2 tahu mengandung tu kerap juga mimpi merepek, lepas dari tu sebelum tidur saya doa khusus moga Allah jauhkan mimpi buruk dr saya Alhamdulillah tidur tak mimpi apa dah