Hb tak cantik

Hai ibu2.. Ada tak kat sini yang 32minggu, darah drop turun pergi 9.. ada tak makanan or minuman yg boleh bantu bg cantik Hb kita? sbb makan ubat yg misi bagi pun still tak cantik Hb saya.. Terimakasih yang sudi share 😊

2 Balas

1) mungkin cara makan ubat tak betul. 2) boleh minta tukar ubat dgn nurse. 3) makan makanan yg boleh naikkan zat besi cth: daging/kerang/bayam merah/brokoli/buah jambu batu/buah naga. 4) bykkan minum air putih. 5) elakkan kafein sebelum check up (kopi/teh/milo) 6) tips sy dah cuba sendiri: hari check up hb tu pepagi sy minum air putih sekurang2 nya 500ml & makan separuh jambu batu. Alhamdulillah hb sy sentiasa 13+

2y ago

tq kak lily😊 saya akan cuba ikut cara kak lily

try tukar ubat