Maintain HB cantik

Ada tak cara untuk kekal HB cantik ? Minum jus delima ke ?

10 Balas

jgn skip ubt kk bg tu. jgn jd mcm sy😅 cuti seminggu balik kg,mkn xingt dunia. ubt kk xmau mkn. sekali hbis cuti,check up kk,drop hb sy. dari 12 ke 9.6. mau xbising doc dgn misi🤣 skrg ni sy kne check up 2 minggu sekali. ubt kne mkn wktu perut kosong. dgn air kosong or yg berasid. sblm2 ni sy p bantai susu dgn zincofer tu. mmg mendapatla.😅 skrg ni jgk sy mkn apricot, almond,jambu batu. nk tinggi kn balik hb. jus delima sy xblh nk telan. xsedap huhu

hamil kali ke2...sy tak miss ambil iberet folic asid...tp 1biji sya potong 2...1/2biji ambik malam sblm tido...1/2 biji ambik pagi b4 breakfast..makan bersama 2 potong buah oren.. alhamdulillah hb maintain cantik tak pernah drop..sy tak ambik supplemen lain sbb gdm..

sya xthu nk bg tips..mmg ank sulung cek HB 15..pling rendah msa 9bulan tu hb 12 je..pastu ank ke2(gugur) cek awal2 by bku pink hb 14..pastu 15..lpa gugur drh byk kluar..cek smula 12..drh trlajak byk kott..slmt bkn 16..klu x kna mkn ubat cair drh plk..ahahha

sy HB 10 ... mmg standrd HB sy mcmtu ... bila minum air delima HB sy turun sikit ... lepastu sy minum air jambu batu hari2 ... minggu lepas cek HB 11.8 ... nurse ckp okey dah tu .. kne maintain .. so sy mnum air jambu je ... insya allah ..

tips saya dua jam sbelum nk g checkup tu makan jambu batu, makan maltofer, makan nasi lauk hati ayam😂 pegi check bulan lepas 11.1 . hrini check 11.7😂 jdi lah tu ad peningkatan jugak hahah

Mkn ja ubt yg klinik bagi.Folic acid+ferous fumarate +vit c+vit b complex. Byk kn mkn sayuran bym atau hati aym. Jn mnm cafein atau mkn yg asam2. Begitulah nurse bagi tahu d klink ulang2.

hari2 setiap pagi mkn 3biji kurma & jambu batu & susu.. InsyaAllah naik ... sbb sy HB pnh drop ke 9.. sy amalkn tu Alhamdulillah 🥰

Macam saya amalkan delima, jambu batu, kerang. Alhamdulillah okay 🤗. Jambu batu tu mesti nak kena makan tiap hari 🤭

kalau saya minum jus pati delima gulsan...alhamdulillah...hb xpernah bawah 11

Pernah baca org ckp minum jus mamariam tu baik utk hb.

2y ago

yaa,sy pregnant pernah drop smpai 9..2minggu sy minum tanpa skip next checkup dah 13