Keperluan Ke Hospital

Hai ibu ibu yg dah bersalin. Nak tny baju baby kena bawak berapa byk utk dibawa ke hospital? Pempes berapa byk? Lagi apa lg kena bawa ke hospital?

1 Balas

Kat hospital dah ada sediakan baju dan lampin kain untuk baby awak. So awak cuma perlu bawa 1 helai baju untuk baby awak balik nanti. Saya bagi anak saya guna romper je. Pampers terpulang pada awak..kalau awak tak suka guna lampin kain then awak bawa 10pcs macam tu la. Kalau saya,saya guna je lampin kain hospital.tak berat nak bawa banyak sangat pampers.saya bawa 4pcs je. Barang selain itu: 1. Wipes. 1pek 2.mitten and booties and topi. 3pcs each. Ni penting sebab hospital tak sediakan 3.swaddle pun penting.2 pcs. Kat hospital pun ada sediakan.awak bawa untuk masa baby awak balik nanti. 4.cawan,sudu and garfu dan flask/botol hospital tak sediakan 5.maternity pad 6.baju balik mami. Kat hospital ada sedia baju untuk mami guna dalam wad. 7.baju sejuk.

4y ago

Okey terima kasih 😊