berdebar menunggu tarikh

hai ibu ibu dan bakal ibu , saya due date 7/7 .. ada yang sama bulan ke ? semua persiapan dh siap ke ? barang hospital saya semua dh ready . tinggal bawak diri bila2 masa je 😂 nak tanya barang hospital apa aje ibu2 bawak . sy kemungkinan beranak di kampung suami . hospital batu pahat hihi parents saya dh takde tumpang kasih sayang parents suami aje skrg ni . Alhamdulillah dapat mertua yang baik nak jaga saya waktu pantang , siap suruh beranak dkat kg sekali hehe

31 Balas

due date 27/7. Tak beli dan tak siapkan apa² lagi untuk saya dan baby sbb tak mampu. Single mom atau single parent? Saya pon taktau la panggilan mana satu yg betul untuk ibu yg mengandung anak luar nikah. skrg hanya mampu tgk group fb kalau kot² ada yg nak sedekah barang² baby dan ibu berpantang yg berdekatan dgn rumah tapi semua jauh². post jnt kena bayar postage pon saya tak mampu. Yang nak jaga saya lepas melahirkan adik² jelah. Mak jauh tapi kalau dekat pon dia tanak jaga. Sungguh berat ujian tapi saya telan je semua. Kena kuat untuk baby ☺️ in shaa allah semoga dipermudahkan segala urusan saya dan awak semua.

12mo ago

ksiannye awk .. smoga awk kuat ya,, hrp2 Allah permudahkn sgla urusan awk brslin nti

bestnye mak mentua ofer nk jaga, mcm sy ade lagi parent cuma nnt jauh skit nk berulang check kuning ank kalu ank kena kuning, kalu duk sy duk umah sendiri sementara waktu dkt sikit, tp mcm sy mak mentua xde ofer pon nk jaga sy, sbb umah sy ngan mak mentua dkt je, sy xleh nk pntang umah mak mentua sbb bertangga nk ke bilik air dan jamban pon cangkung jd ssh

12mo ago

btul sgt

maa Shaa Allah.. beruntung awk sis.. sy, mk dan mk mentua,dua2 dh xde.. pantag sendiri jer. moga Allah mudhkan urusan sy nnti. due date sy 13/7. ada 2%(selipar ke blik air dan brg nk mndi) jer yg blum ltak yg lain sume dh siap letak dlm luggage. snang.. xpyh bwa byk2 beg. cuma brg baby nk bwak msok lr jer sy asing ltak dlm plastik ikea tu

Bertuah mertua jaga 😔 mertua saya tak ambil kisah pon pasal sy dan cucu dia . bukan menantu pilihan dan kahwin tanpa restu . pantang sdri suami jga nnti dia da siap ambil cuti 45hari . Mak sy kat kg dia baru pulih dr strok tp nnti dia dtg tlg suami sy bantu ajar apa yg patut je . Tuh pon sy dah bersyukur . Alhamdulillah

brg ibu bwk sepasang baju n kain batik je, sbb kat hosp nnt pkai baju wad. baju baby standby je bawak dlm 2-3pasang. pampers anak bwk lebih just incase. boleh bwk roti/biskut , milo 3in1 incase lapar tgh2 malam 🫢

12mo ago

Bwk air milo kotak jer dgn biskut hihihihi

Saya due 22/07 tapi sebabkan elective czer, date dah dapat untuk bersalin nanti, 14/07. So far barang semua dah ready rasanya. First mom jugak. Cuma barang yang saya rasa kurang penting, saya hold dulu beli.

pun pantang dgn mentua .. hospital dekat dan offer jaga cucu2 .. due 25/7 ..skrg dah kerap mmbuang air kecik & besar ..bersedia jela ape2 .hehe ..semoga urusan kita dipermudahkan

Alhamdulillah lah sy nih 4org ank x penah sekali pon mertua semawa berank kt rmh dy klu balik pantang pon mcm x pantang 😌 rezki sis tuuuu sekarang ank no 4 nih pantang sendri

sama duedate kita.. tp sbb faktor kesihatan, gdm, umur 22hb 6 sy dh kena operate 🥰 good luck semua mummies ..semoga dipermudahkan segala urusan🤲🤲🤲

saya 10/7. tapi 11/6 dah kena bersalin czer .sbb air ketumban kering tiba2 smpai 3 🥹doakan Sy n baby Selamat ..dipermudahkan