30 mimggu...

àssalamualaikum ibu² semua...Arini kandungan saya genap 30mggu... Agak² kawan² bole x list kan barang² keperluan untuk bawak ke hospital...Terima kasih... sayang ibu2 semua...

1 Balas

Hrp list ni blh mmbntu sis 😉✌ Hospital Checklist: 1. Buku Merah Hospital (wajib) 2. IC ibu 3. Telefon Bimbit + charger 4. Baju/Blouse ( sebaik2nya berbutang dpn utk mudahkan penyusuan ) 5. Stokin ( 2 psg ) 6. Kain Batik ( 3 helai ) 7. Pakaian dalam + panties/disposable panties 8. Tudung ( 2 helai yg senang dipakai tanpa iron) 9. Toiletries ( sikat,berus gigi,pencuci muka,ubat gigi,shower - rasenye if bersalin di hospital gov perlu bawa toiletries, kalau swasta telah disediakan) 10. Tuala Mandi ( 1 helai ) 11. Maternity Pad (Madame Pureen) 12.Selipar (utk ke toilet) 13. Air zam-zam/air selusuh 14. Minyak angin 15. Makanan/minuman ringan (air masak/susu/milo/horlicks/kurma/biskut/roti-better bwk yg instant, time lapar mlm2 bleh ngap..hee) 16. Thermos air panas 17. Plastic Bag ( utk letak kain baju kotor masa kuar hospital ) 18. Baju Sejuk ( sgt perlu sbb kdg2 aircond di hospital sejukkk...) 19. Breast Pad 20. Nursing Bra Baby checklist ( standby utk stay kat hosp 1 mlm ) 1. Baby Diapers ( bwk 10 keping..) 2. Baju + seluar baby ( 3 psg ) 3. Minyak Angin/minyak telon ( bwk myk yu yee..) 4. Baby Wipes/Wet Tissue 5. Tuala Mandi ( 1 helai ) 6. Stokin/sarung tangan bayi ( 3 set ) 7. Peralatan mandi bayi ( bawa yg travel pack ke hospital..) 8.Selimut/bedung ( 1 helai ) 9. Barut ( 3 helai ) 10. Topi ( 1 helai ) 11. Kain Lampin ( 3 helai ) Note : yg air selusuh tu depend..mcm sy..sy xbwk..sy share list kazen sy bg sblm ni..sbb sy ms tu.pstime preggy n pestime bersalin ank 1st.jd dia share dgn sy yg ni.. mg d pmudahkan segala urusan sis..aamiin