Breastfeed to susu formula

Hai, harini baby dah 2 bulan setengah dan full breastfeed. Skrg susu mcm drop. Dalam tempoh 24 jam breast saya rasa penuh dalam 3-4 kali je. Dan skrg nak bagi ajar anak susu botol. Memang dia tolak pakai botol nuk dan hegen dia menangis nangis taknak susu botol. Rasa down dan sedih tgok baby nangis. Lepas ni nak kena masuk kerja risau sgt baby taknak susu botol. Perlu ke saya beli susu formula dan ada rak cadangan puting botol susu apa lagi yg boleh bagi kat baby?

3 Balas

sis try puting susu pigeon . anak sy ya allah susahnya sampai 4 kali saya tukar puting last² sy try puting susu pigeon , baru dia nak hisap susu botol . tpi time bagi susu botol sis jgn dukung dia sbb dia boleh bau susu badan . i letak dkt baby bouncher dan skrg alhamdulillah fully fm , i bukan saja tknk mnyusu anak tpi sbb kita kerja kan 😒and anak i pun dduk dgn mertua ..

10mo ago

Terima kasih. skrg masih fully breastfeed. tak give up InshaaAllah.

sy pakai pigeon.. bole cuba.. sis breast tak penuh tak semestinya takda susu.. kalau nak bnyakkan susu bagi je anak hisap 2/3 jam sekali

Try orang lain yg bagi bukan sis, sebab baby ni cerdik, dia kenal bau ibu..