Bacaan normal selepas minum air gula

Hai, harini saya minum air gula. sebelum minum tu bacaan gula sya 5.6. lepas 2 jam check lg 7.4. doktor kata sya kencing manis. Jadi bingung saya, 5.6 tu bukan kira normal ke? Apa punca atau sebab kencing manis ni eh? Dalam sejarah keluarga x ada kencing manis. Tadi tak tnya doktor pasal ni. Baru pula tefikir ? Ada advise tak ?

48 Balas

bertabah la. . nii x kekal time pregnant je. . sy pn kene kencing mnis 2minggu skali wt bsp. . ape nk wt kn. .yg pnting jgn stress. . nnti sngkut darah tinggi plkk.

sekarang saya on ubat sama suntikan untum kencing manis.. sebab gdm. xmenentu.. bersabar la wahai para ibu.. harap2 lepas bersalin ia kembali normal.. 😘

Result sis sangkut sebelum minum air gula.. Before minum air gula kena less than 5.6, tak boleh bersamaan and lebih. After minum, less than 7.8

5y ago

Tak sure. Maybe klinik nak bawah 5. Sy dua kali minum, memg before dua2 bawah 5

sy family history ad kencing manis. bila chwck minum air gula 4.4 lepas minum 5.7 alhmdulillah takde GDM minum skli shje spajang pregnant

Tips minum air gula semasa hamil. saya nak mintak pendapat dan tips cara mengelakkan muntah selepas minum air gula di KK.

Pregnant memang selalu berlaku benda yg tak dijangka macam kencing manis, cyst. Sebab hormon kita.

sye mase mengandung jer ade kencing manis lepas bersalin dh x ada bawaan mengandung jer tu biasa ny sis

aa!a!q!!+1± !q,qqaqqaqaqaaaa,aqa qa a aa aq,qqqQaaqa++!!! !a,+!!+,+!!!,,,!,,, ,aaa,aa!,!!

dalam buku pink dh tulis kat bahagian gdm tu. puasa kena bawah 5.1 lepas minum bawah 7.8

awal 4.1-5.9 lpas 2jam 5.7-7.8. thap gula sis dh tggi mgkin tu doc ckp kncing mnis.