baby newborn

Hai boleh share tak pampers ape yg sesuai untuk newborn. Baby sy naik ruam pakai mamypoko. Kesian plak dia nangis. Sy rajin tkr. Sbb pampers ke dia naik ruam

62 Balas

Stakat ni brand drypers ngam dgn ank sy.. untuk tips tambahan.. kalau ank baru lahir, rajin cuci najis dgn kapas+air.. sbb ada certain kulit baby masih xsesuai kalau bersihkn pakai wet tissue tuu.. melekit.. nnt ruam makin naik..

4y ago

👍

Sis pakai la Pampers ape pun xde mslh. Yg mslhnya adalah bila kita x beli nappy rashes cream utk prevent & treat rashes.. Saranan sy, beli Drapolene. Ada kat tesco atau pharmacy. Ckp je nak nappy cream utk prevent rashes..

Saya pakai petpet & pakai nappyliner untuk elakkan rashes. Kalau pakai nappyliner kulit baby tak direct ke pampers & sentiasa kering. Then saya sapu krim herba shaklee bagus utk elakkan rashes & merah merah.

Drypers,huggies,genki,diapex,mamypoko...smua diapers ni sda baby sy guna....no rashes, smua dia sesuai & setiap kali tukar diapers sy spray air utk kasi bersih area punggung sblm tukar diaper baru

Mamypoko apa baby sis pkai? Anak saya dulu mcm2 try, huggies, drpers,semua bocor dgn naik ruam. Pkai mamypoko extradry alhamdulillah dh tkde ruam, tido mlm pun dh tk payah tukar lg sbb dh tk bocor

Baby saya pakai diapex. Senang la sebab ada indikator pampers basah. Selepas pukul 1 pagi kebiasaannya tukar pampers sekali dua je,kalau tak poo la. Kalau poo yang cair tu pun tak leak. Puas hati.

Baby berak cuci guna wipe? Klu ya. Boleh jadi x sesuai dgn skin baby. Cuci pakai air suam guna tisu vinda.. tisu ni jenis tebal. Kena air x hancur. Klu still ada ruam. Br tukar pampers.

Sy pkai drypers..cuma kna kerap tukar pampers..jgn biar lma2 klu dia kncing @ berak..lap dgn tisu basah & klu bleh spray dgn air biasa lepas tue lap bg btul2 kering bru pkaikn blik pampers..

Mamy poko anak sy pakai pun naik ruam. Sedangkan anak dah besar. Baby NB saya pakaikan drypers touch dgn Applecrumby. Tak naik ruam. Sambil tu sy sapu diapers cream brand Mustela, mmg elok

Klu ada pki wipes boleh tukar guna kain basah utk lap punggung baby, pastu diaper pun kena tukar juga.try mana² sesuai.beli pek kecik2.dlu sy klu pregnant rajin request sampel diaper.hehe.

4y ago

Yeke sis. Okay nanti sy cuba mntk sample