Ruam pada punggung baby

Hai mommies. Baby saya nak masuk 4 bulan. Tapi baru2 ni ada ruam pada bon*** dia. Kenapa ye? Sebab cuaca panas ke? Atau sebab pemakaian pampers atau cream yg tak sesuai?kesian saya tgk dia #firstmom #pleasehelp

Ruam pada punggung baby
5 Balas

hi sis.. anak sy pun mcm tu jg aritu.. sy xletak apa2 krim sbab bahagian tu memg lembab kn.. sy try pakai lampin kain tu ada suru ckit tp akan naik ruam merah blk.. then sy tukar pampers kepada huggies airsoft harga memg ada mahal ckit tp alhamdulillah seari jak memg da surut ruam2 tu.. semakin ari semakin membaik.

Saya guna Drapolene Cream untuk elak kena ruam! So far belum pernah kena ruam lagi.. And cuba tukar pada pampers yang chlorine free? macam Offspring ke, Applecrumby? and then cuba tukar pampers setiap kali lepas susu ataupun setiap 2-3 jam.. sementara nak tunggu ruam dia okay :(

better awak bawa p klinik la check, sbb taktau punca apa , bole jadi sbb pampers tak sesuai ke, atau lama bagi pakai pampers, lagipun tgok teruk juga tuh, mst dia tak selesa.

3mo ago

act 2 hari lps berturut2 dia kencing smpai bocor tembus tilam. saya tak perasan terus tukar pampers ganti baru pagi tu sebelum hantar ke pengasuh. pengasuh yg inform belakang dia ada ruam

anak sy pun kdg² ada ruam jugak, sy sapu ubat ruam je, beli kat farmasi, tu pun ubat yg sy beli untuk sy masa mengandung dulu tetiba naik ruam kat dada...

Anak saye kene kat tempat private dengan bontot tukar brand pampers dengan sabun cetaphile terus hilang dengan pakai cream kerajaan bagi

3mo ago

start dia kena tu tahu tak punca nya apa?