stress n takut

Hai assamualaikum smua ibu2...sy xthu nk mulakan Dr mn...21.10.19 ni sy akn buka buku pink tp yg sy risaukan ialah sy ngadung ank x sah...sy buntu..sy ad bgthu psgan sy tp dy. Mcm xambik Thu ...sy ase mcm dy buat sy mcm pelepas nafsu dy...sy dh ad ank girl tp. Sme jgk x sah...ank 1 tu ngn lki lain ank 2 lki lain....sy xthu Nk ngadu kt spe LG...sy tkt nk bgthu family Syy... Smpy sy pkir nk ggurkn je...8week lbh kndungn sy

35 Balas

Hm tak blh nak ckp lebih2 pendapat dr keluarga amat penting dr kami sis. Bincang dgn family ya 😘 lg satu pesan saya bila dah buat sis please jgn ulang lagi kuatkan iman dekatkan diri dgn Allah taubat dgn sebenar benar taubat... kita xtau apa pengakhiran kehidupan kita tinggalkan yg buruk buat benda yg baik Insya-Allah sama2 kita berdoa semoga Allah beri perlindungan dan pengampunan amin.

waalaikumsalam..jgn la digugurkan ank yg xberdosa tu ank tu ibarat kain putih sis..sya phm apa sis rsa kalo sya ditempat sis pn sya xtau nak buat apa tp apa2 pn dlm keadaan mcm ni berterus terang ngn fmily org yg paling rapat dgn kita..kalo xnk ank tu boleh serah kt tmpat yg sepatutnye xperlu nk gugurkan..jgn tambahkan lg dosa yg sedia ada..semoga dipermudahkan urusan sis

Jgn hukum ank atas kesalahan diri sendiri. 1st da berdosa sbb berzina 2nd nk tambah dose bunuh ank sendiri pulak ke? Pegi je kk check up, lahir kn bby tu, besarkan die dgn baik supaya die x ulangi kesilapan mcm kite.. Klau lelaki tu nk bertggungjwb lg bgus, better bgtau la kluarga smpai bile nk sorok..

5y ago

Tq ats nsht sis

Dulu dah pernah bt knp skrg bt lagi. Ank yg dulu fmily x tahu ke? Jgn la gugurkan dah la sblom ni dah bt dosa ni nak gugurkan nk tambah lg dosa. Lepas awk beranak kalau tak mampu bg ank tu pada pihak berwajib. Lepas tu bertaubat la. Belajar dr kesilapan. Jgn bt lg

Allah.. Anugerah tu sis.. Yg halal ada yg menunggu bertahun2 utk mdapatkan.. 😣 setiap anak yg lahir ada rezekinya.. semuanya atas izin Allah.. Selagi sis bniat baik.. Allah pasti akan permudahkan.. Allah kan maha pngampun. Semoga urusan sis dpermudahkan..

Jgn di gugurkan anak tu sis ..dia tk salah .. yg salah sis dgn pasangan sis tu .. Apa² pn keluarga kena di utamakan sis .. lps bersalin ,jalani hidup baru sis .. jgn ulangan kesalahan yg sama lg .. sayangi diri ,jgn jadikan diri sbg pelepas nafsu lelaki ..

jgn lh..mcm tu ,mana tau ank awk yg kedua jadi asbab awk berubah kembali kepangkal.jln.. pasti awk akn matang dn berfikir sebelum terkena lg lepas kejadian 2x ni.. kn.. jgn risau rezki ank² ada je

org laki tau tabur benih, org pompuan juga tanggung mcm2..klau tk thn nafsu kawin la, pengalaman pertama ptt jd pengajaran besar bg diri awk. klau famili tahu pn pasti mereka kecewa ..smoga dipermudahkn la

Ank xsalah.jgn digugurkan sb lg bdosa.bincang dgn family..ramai lg perempuan yg xleh mengandung yg nk anak.bincang dgn family tentang masa dpn ank tu n buat laporan polis jika laki tu xnk btanggungjawab

Wslm.. Sis jgn gugur ank tu, ank tu xslah.. Kalo xnk ank tu, baik bg kat org yg nak ank.. Dan ples jgn ulang ksilapan yg sama.. Bertaubat, brubah jd lebih baik n crik laa khidupan bru demi ank2 sis..