pregnant dekat2&mnyusu

Hai assalamualaikum mummys ade sesiapa yg prgnent ank dekat2..maksud ank bru nk setahun tp pregy lgi..sy dah merancang jz mkn pil je..tp sngkut pula..sy cuma risau ank frst masih mnyusu..skrang kndungan sy myb around 6weeks..sy sgt2 lesu?? demam on off..letih nye smpai xlarat rse nk masak..tp ttap jgak pkse msak utk ank..letihh lesu semua sy brtahan je..risau jgak dgn kndungan sy..takut xdpt zat yg mncukupi..ada tak yg brpengalaman mcm situasi sy ni??boleh kongsi cerita?? Lepas tu nfsu mkan hilang .tp pkse jgak mkn demi ank mnyusu dan kndungani..tp sllu sgt perut msuk angin..adakah mknn yg sy mkn xmncukupi?? Kdg tu bru lepas mkn sejam tu prut bunyi lgi?? nk pkse mkn smpai nk trmuntah..klu xmkn pun mual lain mcm..mcm mne ye nak atasi..bgi sy semangat..suami dah urut..dah tolonng buat kje rumah tpi sy still xbrmaya?? doakn sy dbri kkuatan utk mnjaga kndungan sy dah ank kcil sy(11month)

2 Balas

Semoga sis dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕. Sis macam kakak saya. Mengandung dekat2.

Sis kam baru awal kandungan, sis tgh alah lagi.. nnti lama2 hilang.. tabah ye..

4y ago

Alhamdulillah skrang dah ok skit..cuma tu laa kne mkn sllu..xselera kne telan jgak..t.q ye..doakn sy dn ank2 sy ye..t q