36mnggu

Hai,ibu2..sy skrng 36w,tdi g scan bby..dokter ckp air ketuban sy skit sngt..7.2,dokter sruh sy rujuk hospital untk sah kn..sbb skrng ni pe yg sy mkn..zat tu x smpai kt bby,hb sy rendh sngt 9.9 jdi dokter tkt bby mti dlm perut...klu bby sy dn sy di sahkn mslh...sy kne pkse bersalin...mslh yer sy tkt kne pkse brsalin...ramai ckp pkse brsalin msuk ubt sakit..sy rsau kn bby,sy nk sngt bby sy slmt...???ibu2 doakn sy dn bby sy slmt yer...dgn ank yg sulung kecik ag bru setahun...menngis jgk bile fkrkn..

4 Balas

semoga dpermudahkan urusan awak.. saya pun dah selamat bersalin 36 week alhamdulillah..ikut due 3/3 sy bersalin..baby nk keluaq awai ..pcah ketuban 7/2 sy da bersalin..berat baby..2.31 ja... anak sulung baby boy

yg mn 1 takut? takut bersalin induce ke takut X dpt jumpa baby...ikut je apa doktor kata sambil tu ikut petua yg lain...minum air tembikai

Ibu try minum air tembikai n air kelapa selalu. InsyaAllah

4y ago

Suruh family akak jaga dlu la yg sulung tu...pentingkan baby dlm perut dlu...itu lebih penting sbab nyawa sis

semoga Allah swt permudahkn semua urusn awk aamiin