Korg pernh tk rse anxiety depress bile mil atau mk korg ckp ank korg kurang sihat bilaa ank tkgmok

Hi ibu ii sy deprees fkir pasal ank sy yg kuat aktif mrangkak tp die kurang mkn n susu,, sy cuba bgi buat bubur nestum tp ank berat normal je cuma sy tksuka mil sy bgi ank sy biskut pstu Suap keropok yg kras. ,mcm ii die kata ank sy kcik la tkckup zat banding dgn ank org lain gemok lahir ii gemok, dlu mse ank sy bambam die suh sy kurangkn susu tkut ank obese ni die suh ank sy bambam pulk, haih sy pnat nk hadap dgn mulut manusia ,, dhlq duk rumah mil,kna hadap die suh buat ni la , ank sy oke je mkn cuma die nk susu badan, sy cuba mcm ii tp ank sy tkknk susu botol, penattttt plisss nk hdap mil lgg,, #Sharing_dong_Bund #SeriusTanya

10 Balas

sye stress org ckp pasal makanan anak sye..2 tahun lebih gemok..baru je jumpa salam2.....Tiber ckp jangan bagi susu.. jangan bg Manis..mcm duduk serumah sahaja... padahal anak sye suke makan biskut keeping hup seng TU je.. lagi best2 sedap2 dorang judge anak sye.. sebab anak dorang xgemok.. anak sye makan nasi banyak ngn ayam..dia selera2.bg dia nasi kosong letak kicap pun licin 2 pinggan. biskut pun biskut keping je.. entah la manusia.. malas fikir... sye skrg x contact dengan keluarga... buat Hal sendiri je ..emosi pun xterganggu.. biar la org kata anak xkenal atuk nenek dia.. xkenal mak cik pak cik dia.. biar la kami idup bertiga sahaja.. suami sye Dan anak

7d ago

betul tuu.. kami pun dlu tiap perayaan Ade jee muke ni.. Raye cina ke India ke melayu thaipusam ke selalu je ade muke ni balik nak tengok parent .. tp xpe la orang xhargai pun .. xbalik pun xpe la.. cuti cmtu tukar bawa anak g jalan2... bile xjumpe ni xde sye rase disakiti... dorang pun xperlu nk susah2 sakit kan Ati.. maaf la kalau sentuh pasal anak sye.. sye xde kompromi.. nasib baik la anak kecik lagi xfaham kate2 yang di lemparkan..kalau dia dh faham leh Tanya 1 1 lagi hiba saye

Siapa diagnosed puan depression? Berat anak normal kan? Tiada masalah. Yg masalah, puan tak dpt adapt cakap2 mertua yg tak kena dgn jiwa puan. So, kat sini puan kena tegas dengan mertua dlm mengasuh anak. Dah duduk sama kan.. Pastikan dlm puan bertegas, hormati hubungan kekeluargaan. Tegas dgn hikmah. Suami main peranan dlm hal ni sbb dia ketua keluarga (suami, isteri, anak,) jadi bincang dgn suami.

1w ago

Suka komen ni. Betul.

Jji bila buat check up berat dalam range yg betul sis. jgn terlalu fikirkan. buat pekak je😅. sy pun ada mak yg serba serbi dirisaunya. sy jenis buat pekak je. as long as sis check perkebngan anak selari dgn umur. nothing to worries. Jadi mak2 ni hati kene kebal dan kebas. biaq p la org nak kata apa. jgn stress2 sian anak nnt. mama x ceria nnt anak pun sedih

sy but tak endah je kalau mulut org..gemok obese la keding laa as long sy tahu sy dah bagi complete meals anak cukup penuhi keperluan harian dia bkn sekadar bg keropok bkn bg nestum only. anak sy pun bf only takpernah fm dekat 2y baru fc. tak pernah botol sepanjang hidup dia

Macam ni je awak... Apa kata doktor setiap kali pergi cek up... Rekod berat n tinggi tkde masalah...so awk jgn fikir kan... Ingat anak kita sihat... Mulut org tk boleh tutup..

Awak duduk mi@ nak taknak memang kena hadap jugak… Bertabah la sis nak buat macamana Itu ja pilihan yang ada Bab pemakanan anak better jaga cuba banyakkan snacking buah2

7d ago

yee faham snacking, snacking buah banyakkkk, time main dish nasi karbo tu tak sentuh mana la sbb dah kenyang lg snacking buah byk masa snacking td. blh faham situasi tk?hehe seriously anak sy yg tk mkn sgt ni dlm sehari mkn berat 1x takde problem, pastu biskut 2 3 keping roti 1 keping tak habis buah anggur kecik 3 4 ulas dah cukup. sehari tu. bg buah byk alamatnya byebye terus la complete meals dia

jgn layan...ank ni size ikut genetik..jnji g check kt kk ok je graf tu,rilekss je...klu byk fkir,kte yg sakit

ckp je. biar la dia mak. asalkn ank sihat

kalau saya, saya pedulikan

tegas dgn mak mertua