Ank kurang mkn

Salam.nk tny ank sy dh msk 10 bln tp kurang mkn.susu nk.sy dh jarak mase ade smpai 5 jam xbgi susu.nk bgi ank lapar.tp bile bgi mkn ank xmkn bnyk.mkn pn mnth².mkn bnyk pn mknn cerelac.suap lh brpe sudu pn dy mkn.tp klau y sy msk sikit je.knp ek.sbb xsdp ke ape.sy dh give up nk bt mknn ank.bgi je kdg xmau mkn lngsng kdg mkn tp sikit sgt.bru ni cek up ank xckup berat.sy smpai dh xtw nk bgi mkn ape y sy msk😢tlong lah sy😢

2 Balas

cuba awk bg dia mkn roti pg. tghri roti jgk. ptg n mlm bru makn nsi lembik2 or buburla . lpstu selang seli makan nasi dengan buah naga ke mangga ke betik ke..ataupun bagi snek ke . ank sy dlu cmtula xnk makan skrg dh nk makan cuma dy main2 skit bila sy suap. kalau suami sy bg makan licin mangkuk dia makan bubur or nasi🤣. ank sy mse checkup 9 bln pun 7kg je sis . dy sssh skit nk mkn tp kena cuba la bg .

First food baby cerelac ke?

9mo ago

Jangan putus asa awak. Kita sebagai ibu kena kuat. 💪Saya faham perasaan awak. Cumanya awak kena bersabar dan teruskan offer anak dengan real food. Hari ni cuba bukan terus dapat instant result tau. Kena konsisten. InshaAllah boleh. Awak follow sahaja info dan tips dalam FB happybabyfoodmalaysia. Sangat2 berguna👍🌹