Baby Sedu Atau Kicking

Hai Assalamualaikum ibu ibu semua. Kandungan sy dah masuk 20w3d. Saya nak tanya, macam mana nak bezakan bayi sedu atau kicking ye? Sy selalu perhati perut sy, macam ada tolakan kuat dari dalam perut. Kadang-kadang dia berdenyut setempat je. Then sy saja usik-usik kawasan denyutan tu, dia hilang sekejap, tak lama lepastu dia datang balik. Kalau baby sedu berapa lama ye? Dan kalau baby kicking pulak berapa lama masa dia ye? Terima kasih para ibu yg sudi jawab pertanyaan sy ?

2 Balas

Kalau sedu, pergerakan or ritma dia sekata n tak stop utk masa yg lama. Kalau kick or golek, boleh rasa mcm satu pergerakan kuat tp biasanya one off atau followed bt pergerakan yg kurang kuat berbanding yg pertama td. And kicks/turns won’t be as long as hiccups. Sis perati ja ari2 nnt lama2 akan tau. Sy mula2 confuse gak tp sy byk membaca n byk tanya nurse kkia. Depa jawab n ajar ja kalau kita x pasti or tak tau. I hope this helps.

kalau baby sedu , die berdenyut setempat jee dalam 10minit camtuu . kalau kite duduk diam tiber terasa benjolan kuat ha tuh baby kick or berpusing .