Kandungan keberapa bulan start baby ‘kicking’ ?

Hi salam mummy2 nk tanya normal ke kandungan 6bulan belom ada tanda baby ‘kicking’ ? Selalu rasa pergerakan time baby sedu je..tapi belom terasa baby kicking lagi . Ada yg sama macam sy ke ? #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Masa sy terasa dia soft kick tu awal dlm 18minggu/20minggu mcm tu. Start 6bulan dia dah tendang kuat. Dah scan masa 5bulan/6bulan? Mungkin dia ada kick halus2 tu yg tak rasa sangat.

Kena betulkan, bby tak sedu ye. Biasa klu ada rasa geli2 tu, itula kick/gerak dia. Bdn dia pn kecil lg, nti lama2 makin kuat.

2y ago

Owh yeke 🤭 baik , tq atas info ya