Susah tidur.. sikit2 nangis

Hai anak saya yg sulung ni susah nak tido kalo malam.. then sikit nak menangis .. lepastu jadi berterusan nangisnya.. baru umur setahun 4 bulan.. dah tak tidur dibuai .. sikit nak nangis

2 Balas

Sblm.p tido..tukar pakaian dia,bg buh bedak kat leher,ketiak dan minyak angin kat perut..bg gripe water minum .. mudah2an ank nyenyak tido mlm..bb sy pun tdk tido buaian klu mlm ltk je kat katil tp ini kebiasaan sy buat sblm tido

Jika bayi asyik nangis.mungkin dia dah mula lapar dan tidak kenyang..boleh tambah 1 scoop nestum dalam susu...jika breastfeed..boleh upkan ml untuk bayi tersebut.