Bayi ada ruam2 di bahagian blkg leher dan blkg

Hai. Ada kah bayi ibu2 sni pernah mengalami ruam2 di bahagian blkang leher dan blkang? Anak sya 7 bulan tiba2 ruam , muncul ketika berpeluh atau panas. Ada tips atau cream yg bagus utk hilangkan?

7 Balas

Itu ruam panas. Apa yang Puan boleh lakukan: -Pakaikan pakaian yang nipis untuk baby. -Elakkan baju yang berlengan panjang. -Pakaikan lotion untuk baby. (untuk ini saya tiada cadangan cream sebab saya tak pakaikan cream untuk baby. Bila baby naik ruam panas saya cuma pakaikan lotion cetaphil for baby sahaja). Harap membantu 🌹

1y ago

pakai aqua cream sis

haritu anak saya pun ada naik ruam sikit dekat leher and belakang leher dia lepastu saya try bagi mandi dengan air suam and sabun kan pakai jenama Pureen lepas dari beberapa hari alhamdulillah dah pulih hilang terus ruam tu

sy sapu kn bedak carrie junior yg cherry tu..sesuai pulak dgn kulit bby sy.ruam2 cepat hilang🀭

cuba dapatkan dekat farmasi REMDII CARE (calming baby balm) sgt recommended

Pakai calamine cream .boleh beli di farmasi ya.cream ni selamat utk baby

Pakai cream cheplis

ruam panas tu