Geng due awal oct

Hi geng mummy, ada tak due awal bulan oct dah selamat bersalin? Skrg 35w takde rase pape pun sebab tahu awal lagi. Just nak tanya korang punya baby kerap mengeras tak? Bukan perut mengeras yang sakit contraction tu, tp baby macam mengeras menggeliat dlm perut. Tertimbul2 perut. Hitung minggu 7/10/2023. Kalau boleh nak awal sikit lerrr beranak. Sakit betis dah.

24 Balas

Sy xtau mengeras tu mcmna..yg pasti kalau baby gerak kuat ke. Kdg2 sakit bwh tu. Nk trkucil pun ada. Normal ke

9mo ago

Mengeras ni bukan perut kita mengeras rasa nak beranak contraction senggugut tu. Mengeras yg saya maksudkan baby menggeliat mcm baru bangun tidur tu. Dari dalam. Tp bab terkucil tu memang betul. Ruang dia makin sempit. Ada la rasa ngilu sbb dia makin berat tp tkde tanda2 lahir lagi. Saya bila baca mummy2 lain pun rasa mengeras menggeliat sama, saya rasa lega. Hehe. Kalau risau gi check hosp tau